Bulgaria se numără printre cele trei țări din UE cu cea mai mare pondere de copii expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. Doar România (39%) și Spania (34,5%) stau mai rău, a anunțat Eurostat, conform Trud.
Grecia are unul dintre cele mai mari procente de gospodării expuse riscului de sărăcie sau excluziunii sociale din Uniunea Europeană, depășind semnificativ media blocului comunitar, potrivit publicației elene Money Review.
Potrivit economiștilor Pierre-André Buigues și Elie Cohen, sărăcirea relativă a zonei euro în comparație cu Statele Unite este mai mult o realitate decât un mit, informează Le Monde.
Cost ridicat al vieții, venituri mici: în ceea ce privește nivelul de trai, grecii sunt printre cele mai proaste situații din Uniunea Europeană, conform Eurostat, citat de Les Echos.
În mediul rural, 88% dintre adulți au absolvit cel mult o școală postliceală, iar 80% dintre părinți își doresc ca în viitor copilul lor să își continue studiile la liceu.
Într-o lume în care bogații sunt mereu din ce în ce mai bogați și cei săraci sunt tot mai săraci, activele celor mai bogați dintre bogați ar putea depăși în curând pragul astronomic de un trilion de dolari.
Angajații Radio România din București, Constanta, Târgu Mureș, lași, Timișoara, Craiova, Reșița, Cluj au protestat, în fața sediilor, față de veniturile salariale de mizerie la care se situează majoritatea celor cu funcții de execuție.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară, la Digi24, că România este pe penultimul loc la sărăcie în Europa, pentru că „sunt două milioane de oameni” care încasează o pensie în jur de 1.500 de lei.
Creșterile salariale semnificative observate în ultimele luni în regiune au început să inverseze trendul și au contribuit la detensionarea nemulțumirii populațiilor din regiune, potrivit Le Monde.
O ''fotografie'' întunecată și dezolantă, care surprinde regresul decisiv în lupta împotriva foametei înregistrat fără întrerupere din 2015 până astăzi, scrie cotidianul italian Avvenire.
Palestinienii din Gaza, dar și somalezii, sudanezii, sirienii, sahrawii, afganii, haitianii, lista este lungă. Trăiesc în așteptarea camioanelor ONU, nu ''produc'', așteaptă: până când explodează violența, comentează La Stampa.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.