Președintele Joe Biden a prezentat un plan în valoare de aproximativ 2.000 de miliarde de dolari pentru investiții în infrastructură și crearea a milioane de locuri de muncă.
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) continuă dezvoltarea bazei de date a informațiilor geografice, necesare pentru prevenirea și atenuarea dezastrelor legate de climă, prin scanarea teritoriului cu tehnologie LiDAR.
Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, admite că Bruxelles-ul a comis greșeli atunci când a comandat vaccinurile, relatează Tagesspiegel, partener EURACTIV.
Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie privind adaptarea la schimbările climatice, care definește o viziune pe termen lung pentru a face din Europa o comunitate rezilientă în fața efectelor inevitabile ale fenomenelor climatice.
Lumea trebuie să se adapteze pentru un viitor fără combustibili fosili, iar costurile tranziției vor fi cu atât mai mari cu cât tranzaiția începe mai târziu, a spus vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans la ZF Power Summit.
Adina Vălean este unul dintre cei trei comisari europeni care au avut în trecut relații cu industria combustibililor fosili, potrivit unui ONG care a cercetat legăturile membrilor Comisiei care promovează un paact ecologic european.
Eintracht Peitz are obiective ambițioase: vrea să devină primul club de fotbal amator din Germania care atinge neutralitatea climatică, relatează EURACTIV Germania.
Președintele Klaus Iohannis afirmă că "este imperativ să ne asigurăm că efectele schimbărilor climatice nu devin mai accentuate și nu se multiplică până la a afecta dramatic viața și sănătatea noastră"
Președintele Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, salută, într-un mesaj pe Twitter, acordul cu privire la obiectivul climatic 2030 și spune că România s-a asigurat ca interesele sale să fie acoperite.
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că se va implica direct pentru a sprijini măsurile și politicile publice care conduc la un mediu curat.
Comisia Europeană a aprobat luni un pachet de investiții în valoare de peste 280 de milioane de euro din bugetul UE pentru peste 120 de noi proiecte în cadrul programului LIFE. Printre ele se află și un proiect privind insectele din România.