Între 26-28 iunie a.c., a avut loc cea de-a 11-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, întrunind peste 100 de participanți pentru discuții și ateliere cu experți din domeniul dezvoltării și al cooperării internaționale.
În perioada 26-28 iunie 2019 are loc cea de-a 11-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, ”From words to action: Fostering synergies for achieving the Sustainable Development Goals”.
Între 26-28 iunie, FOND România organizează în București, la Nod Makerspace (Splaiul Unirii nr.160), cea de-a 11-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare - ”From words to action: Fostering synergies for achieving the Sustainable Development Goals”.
Între 4 și 6 septembrie a avut loc ce de-a X-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare. Evenimentul din acest an a inițiat dezbateri despre implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și rolul de donator al României.
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene susține că România trebuie să profite de vizibilitatea mare pe care o va avea în timpul deținerii Președinției Consiliului UE pentru a-și îmbunătăți imaginea în Europa, dar și în lume.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.