Măsura de deschidere a restaurantelor, barurilor, sălilor de spectacol și a celor de jocuri de noroc s-a luat pe baza legislației în vigoare, a declarat premierul Florin Cîțu, în contextul discuțiilor privind oportunitatea relaxării restricțiilor.
Un profesor de la o școală din București a fost confirmat cu noua tulpină de coronavirus, iar 9 din cei 10 contacți ai săi au fost testați pozitiv la testul PCR. Ministrul educației spune că redeschiderea școlilor este încă în cărți.
Sorin Cîmpeanu susține că vaccinarea angajaților din învățământ va începe înainte de 8 februarie, dată la care începe semestrul al doilea și când ar trebui să fie reluate cursurile față în față în cele mai multe școli.
Premierul Florin Cîțu este de părere că școlile ar putea fi redechise începând cu data de 8 februarie, dar doar dacă se păstrează tendința de diminuare a evoluției epidemiei COVID-19 din România.
Ministerul Educației informează printr-un comunicat de presă că dorește "redeschiderea cât mai grabnica a școlilor", în funcție de evoluția situației epidemiologice și a campaniei de vaccinare.
Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul educației naționale, organizează în cadrul inițiativei "Europa, casa noastră", o nouă ediție a competiției Euro Quiz, deschisă tuturor elevilor de clasa a VI-a de gimnaziu.
„Este clar pentru toată lumea” că luni se va decide prelungirea cursurilor online în Capitală, apreciază șeful Inspectoratului Școlar din București, Ionel Pușcaș.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri că școlile unde vor funcționa secții de votare pentru alegerile locale de duminică vor fi închise între 25 și 29 septembrie.
Ministrul educației a declarat că aproximativ 80% dintre unitățile de învățământ sunt pregătite cu dezinfectant și măști pentru începerea școlii, dar că pe 7 septembrie direcțiile de sănătate publică vor analiza situația epidemiologică și vor decide.
Ministerul educației lansează portalul educatiacontinua.edu.ro, instrument online dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea în anul școlar/universitar 2020-2021, în contextul pandemiei.
Premierul Ludovic Orban le-a solicitat luni miniștrilor sănătății și educației să definitiveze ordinul privind reluarea școlilor, astfel încât acesta să fie publicat marți.
Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a precizat vineri că urmează o perioadă în care autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.