În contextul schimbărilor climatice accelerate, vara anului 2024 a adus o nouă serie de recorduri alarmante la nivel global și regional, subliniind impactul semnificativ pe care încălzirea globală îl are asupra mediului și societății.
Comisia a aprobat joi o schemă de ajutor de stat pentru România în sumă de 400 de milioane de euro (2 miliarde de lei) pentru a compensa fermierii pentru daunele suferite din cauza secetei severe produse în perioada septembrie 2023 – august 2024.
Te-ai întrebat vreodată dacă lipsa de apă a unor oameni de pe cealaltă parte a globului ar trebui să te preocupe și să impună o acțiune urgentă? Aceasta este o provocare principală dintr-un nou raport despre resursele mondiale de apă.
CE a propus luni alocarea a 119,7 milioane de euro din rezerva pentru agricultură pentru a sprijini în mod direct fermierii din Bulgaria, Germania, Estonia, Italia și România care au fost afectați de fenomene climatice nefavorabile.
În Europa de Nord și de Vest, vara a fost neobișnuit de răcoroasă și ploioasă, în timp ce în Europa Centrală și de Sud-Est căldura extremă și seceta severă au adus provocări serioase fermierilor, informează publicația maghiară Világgazdaság.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a prezentat miercuri, la debutul ședinței de Guvern, o serie de măsuri pe care Executivul le va adopta în perioada următoare pentru a ajuta fermierii afectați de seceta severă din acest an.
Sistemul MARS de monitorizare a culturilor agricole din UE și-a redus estimările privind producția de cereale realizată de blocul comunitar în acest an, o nouă scădere semnificativă fiind făcută la porumb.
Guvernul va discuta săptămâna viitoare primul set de măsuri pentru fermierii afectați de secetă, potrivit unui anunț făcut miercuri de premierul Marcel Ciolacu.
Potrivit informațiilor publicate de Administrația Națională „Apele Române", aproape 450 de localități din România s-au confruntat cu restricții în alimentarea cu apă în ultima parte a lunii iulie.
La Plevna și Loveci se introduc începând de miercuri restricții privind alimentarea cu apă din cauza debitului redus al sursei principale de apă, relatează cotidianul bulgar Sega.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.