Ungaria nu se mai opune numirii lui Mark Rutte ca secretar general al NATO, afirmă marți presa olandeză preluată de Reuters. Și Slovacia îl susține acum pe premierul Olandei, aflat la sfârșit de mandat, ca succesor al lui Jens Stoltenberg.
Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.
Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri un discurs cu ocazia celebrării intrării României în NATO, eveniment de la care se împlinesc 20 de ani. El a explicat de ce și-a depus candidatura pentru postul de secretar general NATO: dorința țărilor
Ungaria își menține veto-ul față de candidatura premierului olandez Mark Rutte pentru postul de secretar general al NATO și sugerează că ar putea fi de acord cu susținerea președintelui Klaus Iohannis în această funcție.
Premiera estonă, ea însăși o candidată la conducerea NATO, s-a întâlnit cu omologul olandez Mark Rutte, aflat în vizită în țările baltice pentru a obține sprijin pentru șefia Alianței Nord-Atlantice. Și președintele lituanian îl sprijină pe olandez.
Președintele Statelor Unite, Joe Biden, consideră că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leeyen, este cel mai bun candidat la conducerea NATO din 2024, relatează The Daily Telegraph, citând surse anonime din Alianța Nord-Atlantică.
Fostul secretar general al PSD pe vremea lui Liviu Dragnea, Marian Neacșu, ar urma să fie numit secretar general al Guvernului. El a fost condamnat în 2016 definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.
Marius Nica, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta, a fost numit, temporar, în funcția de secretar general al Ministerului Fondurilor Europene, potrivit unei decizii a premierului Cioloș, publicată miercuri în Monitorul Oficial.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.