Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat luni, la Bruxelles, că România și Ucraina vor organiza, în comun, în aprilie, prima Conferință la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaționale Crimeea.
Ambasadorul României în SUA a avut miercuri o primă întâlnire cu Richard D. Hooker, Jr., șeful grupului de lucru privind securitatea Mării Negre și cu ceilalți membri ai “Black Sea Task Force” al Consiliului Atlantic al SUA.
Comunitatea serviciilor de informații din Statele Unite consideră că Rusia "probabil nu dorește un conflict militar direct cu forțele SUA și NATO, dar există potențialul ca acest lucru să se întâmple", notează CNN.
Republica Moldova nu se mai poate baza doar pe instrumentele de politică externă pentru asigurarea stabilității statului, dintre care unul este statutul de neutralitate a declarat Dorin Recean, consilier prezidențial pe probleme de securitate.
Mai multe ONG-uri critică amenințarea ”voalată” a președintelui Klaus Iohannis la adresa surselor G4Media, după ce site-ul a publicat cele 10 proiecte de lege privind securitatea națională.
Apartenența unei persoane la Securitatea Statului va fi verificată din nou, chiar dacă aceasta a fost deja comunicată, în cazul în care acea persoană va candida din nou pentru o funcție publică, a decis Parlamentul de la Sofia.
Premierul portughez Antonio Costa se află joi în vizită în România. El are întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă și face o vizită la Batalionul 1 Instrucție Caracal.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan acuză Finlanda și Suedia că îi găzduiesc pe "teroriștii PKK". Nici Ungaria nu e încântată de aderarea celor două țări la NATO.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.