Președintele speră că Parlamentul va consulta partenerii instituționali importanți după înființarea comisiei speciale care se va ocupa de modificarea legislației în domeniul securității naționale.
Consiliul de Securitate va avea loc astăzi la cererea Rusiei și SUA, dar și a altor state. Diplomații solicită acces imediat la locul atacurilor, să susțină o investigație independentă privind ce s-a întâmplat.
Bucureștiul își dorește după Brexit și o cooperare privilegiată între UE și Marea Britanie în domenii precum securitatea, apărarea și politica externă, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, la Consiliul Afaceri Generale.
Premierul olandez a prezentat vineri, la Berlin, viziunea Olandei privind viitorul Europei, evocând chestiunea statului de drept și legarea fondurilor europene de respectarea valorilor europene.
MAE a organizat joi lansarea dezbaterilor din cadrul Forumului de consultare publică, dezbateri și comunicare în vederea pregătirii și exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene ”EU-RO 2019”.
Marea Britanie și UE au un obiectiv comun - acela de a avea o lume sigură - care nu va dispărea odată cu Brexit. Cel puțin asta se arată în documentul în care UK își prezintă planurile de viitor în ceea ce privește politica externă și apărarea.
CE a luat măsuri după discursul din 2016 al lui Juncker privind starea Uniunii: consolidarea securității la frontierele externe, îmbunătățirea schimbului de informații, închiderea spațiului în care activează teroriștii și prevenirea radicalizării.
Singura confruntare televizată din campania electorală din Germania a stat sub semnul crizei refugiaților: circa 40 de minute s-a discutat doar despre migrație, deportări și Islam. Alte teme importante, precum educația, nu au fost abordate.
Avocatul Cătălin Radu Dancu a fost numit consul general al României la New York, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.