Un memorandum privind aspecte organizatorice pentru operaționalizarea Centrului de competențe industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică al UE - Centrul Cyber se află pe agenda ședinței de Guvern de miercuri.
Noua strategie propusă de Comisie are în vedere, printre altele, investiții de 4,5 miliarde de euro, mai ales pentru IMM-uri, și care vor fi coordonate prin Centrul de la București.
Printr-un vot desfășurat miercuri seară la Bruxelles, reprezentanții statelor membre au decis ca viitorul Centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice (ECCC) să aibă sediul la București.
Este în interesul Europei să nu devină câmp de luptă pentru războiul americano-chinez și numai o Uniune Europeană puternică poată aplana disputele dintre Washington și Beijing, scrie Piotr Maciej Kaczyński.
Directorul Centrului CYBERINT din cadrul SRI, Anton Rog, a dezvăluit pentru Digi24 că rușii și chinezii au profitat de pandemia de coronavirus pentru a spiona mai ușor instituțiile statului român.
Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA) și Biroul Federal de Investigații (FBI) au descris joi un instrument rusesc sofisticat de atac cibernetic, într-un raport public inedit ce oferă o nouă imagine despre arsenalul de arme digitale al Rusiei.
Consiliul UE a decis astăzi să impună măsuri restrictive împotriva a șase persoane și trei entități răspunzătoare de diferite atacuri cibernetice sau implicate în acestea.
Comisia Europeană a lansat marți o consultare publică privind revizuirea Directivei privind securitatea rețelelor și a sistemelor informatice (Directiva NIS).
Comisia Europeană a anunțat luni că alocă peste 38 de milioane de euro, pentru a sprijini mai multe proiecte iinovatoare în domeniul protecției infrastructurii critice împotriva amenințărilor cibernetice și fizice.
CERT-RO, împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au lansat un program de voluntariat, pentru a sprijini furnizorii de servicii de sănătate să facă față provocărilor crizei COVID-19.
Comisia va da aproape 41 de milioane de euro prin intermediul programului Orizont 2020 pentru a sprijini 9 proiecte care vizează găsirea de soluții inovatoare în materie de securitate cibernetică și de protecție a vieții private.
În contextul crizei economice provocate de pandemia de COVID-19, au reapărut discuțiile privind blocarea tentativelor de preluarea a companiilor strategice din Europa de către firme originare din China.