Pentru a-și asigura învestirea și a evita alegerile anticipate, liderul socialist a sugerat că ar putea pronunța o amnistie pentru separatiștii catalani condamnați sau inculpați, scrie Liberation.
Europarlamentarul separatist și fost lider al guvernului regional catalan Carles Puigdemont, aflat în exil în Belgia din 2017 după tentativa de secesiune a Cataloniei din același an, a fost arestat joi în Italia, a anunțat avocatul său.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene i-a dat câștig de cauză lui Oriol Junqueras în privința imunității de eurodeputat, considerând că statul spaniol ar fi trebuit să-i permită să iasă din închisoare pentru a-și ocupa locul în Parlamentul European.
Curtea supremă din Spania a condamnat nouă lideri ai separatiștilor catalani la pedepse cu închisoarea între 9 și 13 ani pentru rolul lor în referendumul pentru independență din 2017, care a fost condamnat de guvernul spaniol.
Carles Puigdemont, fostul lider separatist catalan căutat de autoritățile spaniole sub acuzația de rebeliune, a fost reținut de poliție în Germania. Informația a fost confirmată de avocatul său.
Carles Puigdemont este singurul candidat la președinția catalană, dar se află în exil autoimpus la Bruxelles de când a fost destituit de către guvernul central de la Madrid din funcția de șef al executivului Cataloniei.
Procuratura din Bruxelles a confirmat că fostul lider catalan Carles Puigdemont și cei patru foști miniștri care l-au însoțit în Belgia s-au predat poliției.
Curtea Națională a Spaniei a emis vineri un mandat european de arestare pe numele premierului destituit al provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont.
Fostul premier catalan a declarat marți, la Bruxelles, că în condițiile acțiunilor în forță ale Guvernului spaniol a decis să ''încetinească'' procesul independenței Cataloniei și se va întoarce doar dacă va primi "garanții" privind un proces corect.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.