Delegația MIPE și reprezentanți ai Comisiei Europene au convenit introducerea în RePowerEU a unui proiect pilot în irigații, a anunțat ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Ambasada SUA în România au organizat joi „Forumul American de Dialoguri Comerciale pentru Securitatea Apei și Alimentelor în România, Moldova și Ucraina”,
Ministerul Agriculturii alocă 1,5 miliarde de euro pentru infrastructura de irigații, desecare și drenaj, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituției.
Situația nu este disperată la nivelul țării, nu sunt probleme în sistemele de irigații și nu vor fi influențe majore asupra prețurilor la raft din cauza lipsei de apă, a afirmat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Digi24, citat de Agerpres.
Adrian Chesnoiu susține că nu va renunța la optimizarea PNRR atâta timp cât mai există o șansă, în condițiile în care agricultura are alocați "zero lei". El nu va renunța la ea până când nu va veni un răspuns oficial de la Bruxelles că nu se poate.
După ce a eșuat în încercarea de a finanța importante lucrări de irigații și amenajarea terenului din fondurile de redresare și reziliență, România încearcă să obțină fonduri pentru astfel de investiții din Politica Agricolă Comună (PAC) a UE.
Proiectul privind strategia de gestionare a apei nu a fost acceptat la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru că "nu era suficient de verde", a declarat joi ministrul agriculturii, Adrian Oros.
Vicepremierul Dan Barna afirmă că proiectele privind sistemele de irigații propuse de România pentru finanțare prin PNRR erau "uzate moral", nemaifiind "de actualitate în niciun stat european".
Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că nu e ”totul pierdut” în privința proiectelor de irigații din PNRR respinse de Comisie. Bucureștiul încearcă să explice că modul în care vrea să exploateze resursele de apă nu va prejudicia mediul.
Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că toate proiectele importante din programul de guvernare au trei surse de finanțare: buget, fonduri europene și Planul Național de Redresare și Reziliență.
Comisia Europeană a solicitat unele modificări la Planul Național de Redresare și Reziliență, care a fost prezentat de guvernul român la Bruxelles, iar un plan consolidat va fi elaborat până la jumătatea lunii mai, a spus vicepremierul Dan Barna.
Premierul Ludovic Orban dă asigurări că guvernul va aloca fonduri pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă la rectificarea bugetară, iar banii vor fi plătiți după ce Comisia Europeană își va da acordul.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.