Plenul Parlamentului a votat marți solicitarea președintelui Iohannis pentru găzduirea pe teritoriul național a facilității de instruire în domeniul maritim prin sprijinirea procesului de instruire a militarilor infanteriei marine ucrainene.
Președintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri încuviințarea Parlamentului pentru găzduirea pe teritoriul
național a facilității de instruire în domeniul maritim prin sprijinirea procesului de instruire a militarilor infanteriei marine ucrainene.
Guvernul a aprobat miercuri seară majorarea plafonului de impozitare și în cazul pensiilor militare până în 3.000 de lei, măsura care se va aplica de la 1 octombrie, la fel ca în cazul celorlalte pensii.
Prim-viceministrul agriculturii de la Kiev, Taras Visoțki, a dclarat că producătorii agricoli ucraineni pot asigura până la 95% din necesarul alimentar al Forțelor de Apărare ale Ucrainei, relatează Agro Portal.
Detașamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians a executat joi o ședință de tragere de noapte cu sistemele Gepard din dotare, în Poligonul South Hills, din Polonia.
Forțele Armate germane au recrutat aproape 7.700 de minori în ultimii cinci ani, toți cu vârsta sub 17 ani, după cum a precizat Ministerul Apărării în răspunsul la o întrebare adresată de grupul parlamentar al stângii, scrie La Razon.
În luna martie, NATO a organizat cel mai mare exercițiu militar al Alianței Atlantice din această regiune de la sfârșitul Războiului Rece, transmite Le Monde.
Prezența militară a Franței ar putea scădea semnificativ în bazele sale situate pe continentul african, în special în Coasta de Fildeș, Gabon, Senegal și Ciad, scrie Le Monde.
Scăderea drastică a ratei fertilității în Asia de Est a ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea puterilor militare ale regiunii de a-și menține rândurile în următorii ani.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.