Germania va reține solicitanții de azil în apropierea graniței sale și va accelera deportarea acestora în alte țări UE, a anunțat marți Guvernul german, care caută soluții pentru a reduce migrația ilegală.
Marea Britanie plănuia să deporteze migranții ilegali direct în Rwanda, dar planul a eșuat. Liberalii germani din FDP propun acum același plan, sub supravegherea ONU.
După o întâlnire cu reprezentanții landurilor și ai partidelor din opoziție privind politica de azil, ministra germană de interne Nancy Faeser a anunțat că vor fi examinate măsuri suplimentare.
Comisia Europeană a trimis luni o a doua cerere de plată a amenzii de 200 de milioane de euro aplicată Ungariei, stabilind totodată un nou termen, 17 septembrie, potrivit Euronews.com, notează lalibre.be.
După o reuniune de urgență, premierul Keir Starmer anunță o „armata permanentă” de ofițeri de poliție specialiști pentru a aborda protestele violente din orașele britanice. Protestele au izbucnit după ce un tânăr a ucis 3 fete și a rănit 10 persoane.
Într-o scrisoare adresată Comisiei Europene, majoritatea statelor membre, având guverne de diferite culori politice, sunt în favoarea unei înăspriri în continuare a politicii de migrație, transmite Le Monde.
Mai multe deportări, proceduri de azil mai rapide și carduri în loc de bani: Germania vrea să devină mai puțin atractivă pentru solicitanții de azil din 2024. În același timp, va fi facilitată imigrația pentru muncitori calificați.
Cancelarul austriac Sebastian Kurz apreciază că o relocare a refugiaților din UE nu va funcționa. Declarațiile sale vin înainte de un nou pact privind migrația, pe care Comisia Europeană urmează să-l prezinte miercuri.
Berlinul are dreptul de a deporta solicitanți de azil în alte state din Uniunea Europeană, chiar dacă aici sunt condiții mai proaste de viață, a stabilit marți Curtea de Justiție de la Luxemburg. Excepții se vor aplica doar în cazuri extreme.
Europarlamentara ALDE Renate Weber vorbește într-un interviu acordat EurActiv despre provocările migrației la adresa Europei și despre soluțiile pentru integrarea solicitanților de azil.
Războiul, violența și persecuția au condus la strămutarea forțată a unui număr de oameni mai mare ca oricând - 65,6 milioane, conform unui raport publicat luni de Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR).
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.