Cancelarul austriac Sebastian Kurz apreciază că o relocare a refugiaților din UE nu va funcționa. Declarațiile sale vin înainte de un nou pact privind migrația, pe care Comisia Europeană urmează să-l prezinte miercuri.
Berlinul are dreptul de a deporta solicitanți de azil în alte state din Uniunea Europeană, chiar dacă aici sunt condiții mai proaste de viață, a stabilit marți Curtea de Justiție de la Luxemburg. Excepții se vor aplica doar în cazuri extreme.
Europarlamentara ALDE Renate Weber vorbește într-un interviu acordat EurActiv despre provocările migrației la adresa Europei și despre soluțiile pentru integrarea solicitanților de azil.
Războiul, violența și persecuția au condus la strămutarea forțată a unui număr de oameni mai mare ca oricând - 65,6 milioane, conform unui raport publicat luni de Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR).
Sophie Magennis, de la Biroul UNHCR pentru Europa din Bruxelles, pledează pentru solidaritatea statelor membre în chestiunea refugiaților.Totodată, ea explică faptul că există o percepție greșită privind refugiații, venită și din teama de necunoscut.
În ultimele două zile, polițiștii de frontieră au oprit 21 de cetățeni din Irak și Afganistan, care au încercat să intre ilegal în România, și 111 solicitanți de azil care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunși în interiorul unui automarfar.
UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, solicită suspendarea temporară a tuturor transferurilor solicitanților de azil către Ungaria din alte state europene, în temeiul Regulamentului Dublin.
A plecat din Afganistan acum trei luni, amenințat cu moartea după ce și-a dus fratele la un spital militar francez. Familia a vândut casa comună pentru a plăti traficanții să-l ducă în Franța alături de alți doi frați. Au ajuns în România.
Statele membre nu sunt obligate, în temeiul dreptului Uniunii, să acorde o viză umanitară persoanelor care doresc să intre pe teritoriul lor cu intenția de a solicita azil, a decis, marți, Curtea de Justiție a UE.
În cadrul unui bilanț al situației actuale a refugiaților, membrii Comisiei pentru Libertăți Civile din PE au criticat acordul cu Turcia, caracterizat drept "ilegal și imoral".
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.