O criză imobiliară fără precedent, un șomaj record în rândul tinerilor și încetinirea mondială blochează motoarele tradiționale ale creșterii chineze, scrie Le Figaro.
Datele Eurostat arată că România se clasa pe locul 2 în rândul țărilor în care pandemia a afectat capacitatea de angajare a tinerilor #NEET – persoane neangajate cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani –, la începutul lui 2021.
Cel mai puternic sindicat german a lansat propunerea unei săptămâni de lucru de patru zile. Ministrul SPD al muncii inclină spre această soluție în vederea reducerii șomajului, în contextul pandemiei. Colegii de coaliție din CDU sunt mai rezervați.
România se află pe locul 2, la egalitate cu Portugalia, în ceea ce privește imaginea pozitivă față de UE, potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat luni.
Ministrul Fondurilor Europene susține că sumele alocate de UE pentru tinerii șomeri pot fi cheltuite până în 2023 și nu până în 2018, așa cum a anunțat comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu.
Potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat vineri, numărul românilor care au o imagine pozitivă despre UE este în creștere și peste media europeană - 52%, față de o medie europeană de 43%.
Peste 200 de tineri din toate zonele țării au participat vineri la lansarea campaniei de promovare a importanței participării la alegerile europene din 26 mai 2019.
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, la Bruxelles, la cea de-a treia ediție a Forumului European al Tinerilor Parlamentari și Europarlamentari, eveniment organizat sub înaltul patronaj al Parlamentului European.
Olguța Vasilescu s-a supărat pe sindicaliștii care avertizau că salariul net va scădea cu 16 procente după transferul contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.