Datele Eurostat arată că România se clasa pe locul 2 în rândul țărilor în care pandemia a afectat capacitatea de angajare a tinerilor #NEET – persoane neangajate cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani –, la începutul lui 2021.
Cel mai puternic sindicat german a lansat propunerea unei săptămâni de lucru de patru zile. Ministrul SPD al muncii inclină spre această soluție în vederea reducerii șomajului, în contextul pandemiei. Colegii de coaliție din CDU sunt mai rezervați.
România se află pe locul 2, la egalitate cu Portugalia, în ceea ce privește imaginea pozitivă față de UE, potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat luni.
Ministrul Fondurilor Europene susține că sumele alocate de UE pentru tinerii șomeri pot fi cheltuite până în 2023 și nu până în 2018, așa cum a anunțat comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu.
Potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat vineri, numărul românilor care au o imagine pozitivă despre UE este în creștere și peste media europeană - 52%, față de o medie europeană de 43%.
Peste 200 de tineri din toate zonele țării au participat vineri la lansarea campaniei de promovare a importanței participării la alegerile europene din 26 mai 2019.
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, la Bruxelles, la cea de-a treia ediție a Forumului European al Tinerilor Parlamentari și Europarlamentari, eveniment organizat sub înaltul patronaj al Parlamentului European.
Olguța Vasilescu s-a supărat pe sindicaliștii care avertizau că salariul net va scădea cu 16 procente după transferul contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.
Singura confruntare televizată din campania electorală din Germania a stat sub semnul crizei refugiaților: circa 40 de minute s-a discutat doar despre migrație, deportări și Islam. Alte teme importante, precum educația, nu au fost abordate.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.