Merită să lucrezi atunci când beneficiile și ajutoarele aociale cresc prea mult? În Italia, dezbaterea s-a axat mult timp pe criticile la adresa ''limitelor'' venitului de bază, notează publicația Avvenire.
În iunie, 6,6% din populația activă din zona euro era în șomaj. Acest indicator este la cel mai scăzut nivel de când oficiul european de statistică a început să elaboreze această serie, în aprilie 1998.
Rata șomajului în luna iunie a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, la 5,3%, față de cea înregistrată în luna precedentă, iar rata șomajului la bărbați a fost cu 1,2% mai mare decât la femei, informează Institutul Național de Statistică.
România a folosit un procent foarte mic din Garanția pentru tineret și din Inițiativa pentru șomajul în rândul tinerilor, deși șomajul în rândul acestei categorii e foarte ridicat. Pandemia a înrăutățit și mai mult lucrurile.
Rezoluția eurodeputatului român Dragoș Pâslaru privind soluții pentru tineri a fost adoptată miercuri seara de Parlamentul European, reunit la Strasbourg, cu 580 de voturi pentru, 57 împotrivă și 55 de abțineri.
„Economia României are, datorită activității bune a Guvernului pe care îl conduc, cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani”, susține premierul Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.
Comisia Europeană a publicat luni prima sa evaluare preliminară a impactului SURE, instrumentul în valoare de 100 de miliarde de euro conceput pentru a proteja locurile de muncă și veniturile afectate de pandemia de COVID-19.
Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 5,6% în luna ianuarie 2021, iar numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) a fost de 474.000 de persoane, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică.
Congresul SUA a adoptat, după luni de dispute politice, un pachet în valoare de 900 de miliarde de dolari pentru a ajuta economia americană afectată de pandemie.
Rata șomajului a fost în august de 5,3%, cu 0,1 puncte procentuale mai mică decât în luna precedentă, a anunțat vineri Institutul Național de Statistică.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.