În iunie, 6,6% din populația activă din zona euro era în șomaj. Acest indicator este la cel mai scăzut nivel de când oficiul european de statistică a început să elaboreze această serie, în aprilie 1998.
Rata șomajului în luna iunie a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, la 5,3%, față de cea înregistrată în luna precedentă, iar rata șomajului la bărbați a fost cu 1,2% mai mare decât la femei, informează Institutul Național de Statistică.
România a folosit un procent foarte mic din Garanția pentru tineret și din Inițiativa pentru șomajul în rândul tinerilor, deși șomajul în rândul acestei categorii e foarte ridicat. Pandemia a înrăutățit și mai mult lucrurile.
Rezoluția eurodeputatului român Dragoș Pâslaru privind soluții pentru tineri a fost adoptată miercuri seara de Parlamentul European, reunit la Strasbourg, cu 580 de voturi pentru, 57 împotrivă și 55 de abțineri.
„Economia României are, datorită activității bune a Guvernului pe care îl conduc, cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani”, susține premierul Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.
Comisia Europeană a publicat luni prima sa evaluare preliminară a impactului SURE, instrumentul în valoare de 100 de miliarde de euro conceput pentru a proteja locurile de muncă și veniturile afectate de pandemia de COVID-19.
Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 5,6% în luna ianuarie 2021, iar numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) a fost de 474.000 de persoane, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică.
Congresul SUA a adoptat, după luni de dispute politice, un pachet în valoare de 900 de miliarde de dolari pentru a ajuta economia americană afectată de pandemie.
Rata șomajului a fost în august de 5,3%, cu 0,1 puncte procentuale mai mică decât în luna precedentă, a anunțat vineri Institutul Național de Statistică.
Rata șomajului a urcat la 5,4% în trimestrul al doilea al anului, de la 4,3% în trimestrul anterior, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.