Parchetul European din București a inițiat o acțiune penală împotriva a patru persoane, într-o investigație privind o fraudă de 600.000 de euro cu fonduri UE și naționale destinate sprijinirii oportunităților de muncă pentru șomeri.
Liniștirea piețelor prin anunțarea de reforme, asta se așteaptă de la summitul organizat cu ușile închise de luni până joi de Partidul Comunist Chinez (PCC).
Merită să lucrezi atunci când beneficiile și ajutoarele aociale cresc prea mult? În Italia, dezbaterea s-a axat mult timp pe criticile la adresa ''limitelor'' venitului de bază, notează publicația Avvenire.
În iunie, 6,6% din populația activă din zona euro era în șomaj. Acest indicator este la cel mai scăzut nivel de când oficiul european de statistică a început să elaboreze această serie, în aprilie 1998.
Rata șomajului în luna iunie a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, la 5,3%, față de cea înregistrată în luna precedentă, iar rata șomajului la bărbați a fost cu 1,2% mai mare decât la femei, informează Institutul Național de Statistică.
România a folosit un procent foarte mic din Garanția pentru tineret și din Inițiativa pentru șomajul în rândul tinerilor, deși șomajul în rândul acestei categorii e foarte ridicat. Pandemia a înrăutățit și mai mult lucrurile.
Rezoluția eurodeputatului român Dragoș Pâslaru privind soluții pentru tineri a fost adoptată miercuri seara de Parlamentul European, reunit la Strasbourg, cu 580 de voturi pentru, 57 împotrivă și 55 de abțineri.
„Economia României are, datorită activității bune a Guvernului pe care îl conduc, cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani”, susține premierul Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.