Comisia Europeană a publicat luni prima sa evaluare preliminară a impactului SURE, instrumentul în valoare de 100 de miliarde de euro conceput pentru a proteja locurile de muncă și veniturile afectate de pandemia de COVID-19.
Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 5,6% în luna ianuarie 2021, iar numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) a fost de 474.000 de persoane, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică.
Congresul SUA a adoptat, după luni de dispute politice, un pachet în valoare de 900 de miliarde de dolari pentru a ajuta economia americană afectată de pandemie.
Rata șomajului a fost în august de 5,3%, cu 0,1 puncte procentuale mai mică decât în luna precedentă, a anunțat vineri Institutul Național de Statistică.
Rata șomajului a urcat la 5,4% în trimestrul al doilea al anului, de la 4,3% în trimestrul anterior, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).
Numărul persoanelor rămase fără loc de muncă din cauza coronavirusului este de aproximativ un milion, luând în calcul contractele de muncă suspendate și încetate la finalul lui mai, susține Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)
Datele statistice arată că numărul șomerilor a crescut în luna aprilie, în contextul în care multe companii au sistat activitatea din cauza epidemiei de coronavirus.
Ca parte a pachetului său de sprijin de urgență conceput pentru a face față impactului economic al crizei provocate de COVID-19, UE a instituit un instrument temporar care să îi ajute pe lucrători să-și păstreze locul de muncă pe timpul crizei.
Ministrul de finanțe spune că nu toate companiile pot reporni imediat activitatea după încheierea stării de urgență, astfel că acestea vor trebui susținute și în următoarea perioadă.
Numărul contractelor individuale de muncă suspendate de la intrarea în vigoare a stării de urgență (16 martie) a scăzut la 970.005, potrivit informațiilor înregistrate de Inspecția Muncii și publicate miercuri de Ministerul Muncii.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.