Sârbii care protestează din orașul divizat etnic Mitrovica, din nordul Kosovo, au ridicat noi baricade marți, la câteva ore după ce Serbia a anunțat că a pus armata în cea mai mare alertă de luptă, relatează Reuters.
Scenariul rus din 2022 ar putea fi repetat ca scenariu turc în 2023? Această întrebare a fost pusă de cercetătorul berlinez Thomas Schad în analiza sa din ultimul număr al prestigioasei reviste germane Südosteuropa-Mitteilungen.
Tensiunile de la frontiera dintre Serbia și Kosovo persistă de mai multe săptămâni. Belgradul se pregătește să-și desfășoare armata "de-a lungul liniei administrative" cu Kosovo.
Opoziția cere organizarea de alegeri parlamentare anticipate și retragerea controversatei Legi privind competențele președintelui statului și deblocarea urgentă a activității Curții Constituționale, relatează BETA.
Totul a început în iunie 2019, într-un port din SUA, când au fost descoperite 20 de tone de cocaină în valoare de un miliard de dolari, pe nava cargou Gayane a companiei Mediterranean Shipping Co.
Bruxelles-ul face presiuni asupra președintelui Aleksandar Vucic pentru a-l îndemna să-și aleagă mai clar direcția. Angajată în procesul de aderare la UE, Serbia ar putea fi obligată să aplice sancțiuni împotriva aliatului său rus.
Stabilitatea Balcanilor este importantă pentru Europa și Turcia, a amintit președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, în timpul vizitei sale la Belgrad, unde l-a întâlnit pe șeful statului sârb Aleksander Vucici.
Ambasadoarea Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a onorat ceremoniile de la Plovdiv cu ocazia împlinirii a 137 de ani de la Unirea Principatului Bulgariei cu Rumelia de est, relatează Dnevnik.
"Statul nu intenționează să impună restricții, dar va trebui să importăm curent electric" – a anunțat ministrul sârb al energiei, Zorana Mihajlović, adăugând că Serbia și-a propus să reducă cu 15% consumul de curent electric, conform RTS (Serbia).
Vladimir Bilčik, a avertizat politicienii de la Podgorica că dacă continuă criza politică și dacă activitatea Curții Constituționale nu va fi deblocată, atunci se va pune întrebarea dacă Muntenegru poate deveni membră a UE, informează RTS (Serbia).
Proiectele în cadrul programului de dezvoltare economică, lansat de Guvernul ungar în Bosnia-Herțegovina, se pot depune, a anunțat secretarul de stat în Ministerul de externe de la Budapesta, informează Infostart.hu.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.