Agenția franceză pentru egalitate, Défenseur des droits, a publicat un punct de vedere în 10 puncte care ridică îngrijorări cu privire la controversata prelungire a permisului sanitar COVID-19 și a altor măsuri restrictive.
Cea mai mare parte a infracțiunilor sau atacurilor cauzate de ură nu sunt raportate fiindcă victimele se confruntă cu dificultăți în raportarea lor, nu au încredere în poliție sau cred că oricum nimic nu s-ar schimba dacă le vor raporta.
Membrii Parlamentului European sunt aleși direct de cetățeni pentru a-i reprezenta și, prin urmare, ar trebui să reflecte societatea europeană, dar acest lucru nu se întâmplă, potrivit unui eurodeputat din grupul antirasism al PE.
Organismele naționale de egalitate din întreaga Europă nu au un nivel comun de independență și competențe, iar UE ar trebui să facă mai mult pentru a sprijini eforturile acestora în combaterea discriminării rasiale.
Fără a măsura și cuantifica gradul de discriminare și inegalități din Europa, devine foarte dificil să le abordăm în mod eficient, a declarat pentru EURACTIV primul coordonator antirasism al UE, Michaela Moua.
Organismele de promovare a egalității din UE au un potențial semnificativ de a contribui la crearea unor societăți mai egale și, de altfel, s-au dovedit deja a fi eficienți agenți ai schimbării.
De la debutul pandemiei de COVID-19, discuțiile despre rasism, în special rasismul la adresa asiaticilor, au revenit în atenția mediei. Cu toate acestea, ura la adresa asiaticilor continuă să se răspândească în mediul online.
În loc să combată dezinformarea cu privire la migranți, profesioniștii în comunicare și factorii de decizie ar trebui să promoveze mesaje alternative pentru a minimiza rolul celor care seamănă frica, arată un studiu publicat recent.
Redacțiile din Europa sunt încă predominant albe și de clasă mijlocie, deși societățile se schimbă cu o viteză rapidă. Experții solicită sectorului să se schimbe și să le permită jurnaliștilor să reflecte societatea așa cum este.
Organizațiile media au atras atenția în nenumărate rânduri asupra scăderii pluralismului mass-media în Ungaria lui Viktor Orbán. Investitorii străini din sectorul mass-media au plecat din piața est-europeană, iar cei rămași s-au adaptat.
Subreprezentarea în mass-media a persoanelor cu origini rasiale sau etnice minoritare rămâne o problemă, iar Comisia Europeană lucrează la soluții, inclusiv la sprijin financiar, a declarat vicepreședintele Věra Jourová, într-un interviu EURACTIV.
Hărțuirea pe criterii rasiste, violența și atitudini etnice discriminatorii nu sunt o noutate în Europa, ceea ce sporește importanța rolului mass-media în expunerea discriminării pe criterii etnice.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.