Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a analizat 79 de produse care sunt comercializate în Europa, constatând diferențe între produsul vândut în vestul Europei și cel vândut pe piața românească în 18 cazuri
Comisia Europeană a evaluat diferențele de compoziție ale produselor alimentare la nivelul Uniunii, dar România este unul dintre cele nouă state membre care nu a trimis informații.
Parlamentul European a luat poziție joi în privința diferențelor de calitate a produselor din UE, propunând o serie de măsuri pentru eliminarea acestei situații, reclamată de mai multe state membre, inclusiv România.
Centrul Comun de Cercetare vine cu o metodologie comună care le va permite autorităților naționale pentru protecția consumatorilor să efectueze teste pentru a compara compoziția și caracteristicile produselor alimentare vândute în ambalaje similare.
Executivul european a publicat marți un set de orientări în hățișul legislației UE care ar putea ajuta statele membre să combată practica standardelor diferite ale produselor alimentare, dacă stabilesc că producătorii încalcă regulile europene.
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a criticat aspru practica standardelor duble în privința calității alimentelor vândute în diferite părți ale UE în discursul său privind starea Uniunii.
Eurodeputatul social-democrat susține că testarea alimentelor s-a făcut cu notificarea Comisiei Europene, astfel că nu înțelege secretomania Guvernului Tudose, care a refuzat să facă publice numele companiilor și produselor declarate neconforme.
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis joi că va ajuta Slovacia și alte state membre est-europene să elimine vânzarea "total inacceptabilă" de produse alimentare de calitate inferioară pe piețele lor, scrie EurActiv.com.
Comisia Europeană pregătește o metodă comună pentru a vedea dacă în anumite țări calitatea alimentelor este mai scăzută, după cum susțin autoritățile din mai multe state membre din Europa Centrală și de Est.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.