Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis vineri instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, transmite IPN.md.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu crede că vom avea o închidere totală a activăților ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus și consideră că putem încă să evităm chiar și carantinarea unor localități, dacă ne protejăm de infectare.
Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că, dacă rata infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, depășește 3 în București, atunci toate școlile vor trece în scenariul roșu, fiind posibilă carantina zonală.
Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgență și de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar de 2.000 de lei lunar.
Ministrul Educației, Monica Anisie, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susțin o conferință de presă pe tema începerii noului an școlar și a măsurilor care urmează să fie implementate în contextul epidemiei COVID-19.
Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că izoleta, folosită la începutul epidemiei COVID-19 pentru transportul pacienților la spitale, nu mai este folosită în prezent.
Liderii Parlamentului, Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc, i-au trimis o scrisoare premierului Ludovic Orban prin care îi cer să prezinte în Parlament un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după o ședință cu membri ai Guvernului legată de gestionarea epidemiei de COVID-19, că nu vor fi introudse noi restricții, dar nici relaxări.
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat sâmbătă, la Deva, că restaurantele s-ar putea redeschide în interior doar dacă "printr-o minune" ar scădea numărul infectărilor cu noul coronavirus.
Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, afirmă că România nu a depășit primul val al pandemiei de coronavirus și că ''asistăm la a II-a cocoașă a primului val'', după ce pe teritoriul țării au fost înregistrate peste 600 de noi cazuri.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.