Imaginea premierului grec este grav afectată după rezoluția din Parlamentul European cu privire la statul de drept și libertatea presei în Grecia, scrie site-ul elen in.gr.
Coaliția liberală rezultată în urma alegerilor din 15 octombrie 2023 se confruntă cu o provocare fără precedent în tabăra occidentală: repunerea pe șinele democrației a unui sistem instituțional devastat de opt ani de guvernare național-populistă.
România rămâne în continuare în rândul țărilor UE cu cele mai slabe performanțe în privința implementării măsurilor anticorupție, cu 46 de puncte din 100 posibile, alături de Bulgaria (45 de puncte) și Ungaria (42 de puncte).
După opt ani de haos populist Donald Tusk trebuie să reclădească încrederea în stat și să reziste tentației de a răsturna pur și simplu totul cu susul în jos.
Profesorii de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București au transmis printr-o scrisoare publică faptul că susțin protestul jurnalistei Emilia Șercan.
Bulgaria nu va fi admisă în Schengen înainte de alegerile parlamentare din Austria din 2024, le-a spus marți jurnaliștilor la Strasbourg eurodeputatul PPE Andrei Kovatchev.
“Din păcate, Bulgaria nu a reușit să-și găsească un Falcone și o Kovesi, ceea ce are consecințe”, a declarat prim-ministrul bulgar Nikolai Denkov în cadrul unui forum privind anticorupția organizat la Sofia, scrie Mediapool.
Trimisul special al SUA pentru Balcanii de Vest, Gabriel Escobar, a declarat la postul de radio Vocea Americii că Bulgaria l-a asigurat că nu va pune condiții noi pentru intrarea Republicii Macedonia de Nord la Uniunea Europeană.
Potrivit unui raport de la IDEA International, acesta este al șaselea an la rând în care mai multe democrații au fost mai degrabă în declin decât în progres, scrie Le Figaro.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.