Prețurile de consum și-au continuat creșterea și în prima lună de toamnă, astfel că rata anuală a inflației a urcat la 6,3% în septembrie, de la 5,3% în august.
Economia României a crescut cu 1,8% în trimestrul al doilea din 2021 comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor provizorii publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).
Cantitatea totală de grâu recoltată în acest an este de 11,33 milioane de tone, cea mai mare producție înregistrată de la data aderării României la Uniunea Europeană, a anunțat miercuri Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Produsul intern brut a fost mai mare cu 1,8%, în termeni reali, în trimestrul al doilea față de primul trimestru al anului, arată Institutul Național de Statistică.
Investițiile directe ale rnerezidenților au însumat în primele cinci luni ale anului 2,43 miliarde de euro, comparativ cu 758 milioane de euro în aceeași perioadă din 2020.
Rata abandonului școlar prematur a scăzut semnificativ în UE în ultimul deceniu. Și în România, părăsirea timpurie a școlii s-a redus, dar tot rămâne un fenomen care afectează mii de tineri.
Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a scăzut cu 2,5% în 2019, comparativ cu 2018, cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere fiind în România (96 de decese la un milion de locuitori).
Deși rețelele de comunicații au fost folosite mult mai intens anul trecut, numărul incidentelor de securitate a scăzut față de 2019, arată datele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).
Investițiile străine directe s-au ridicat la 2,33 miliarde de euro în perioada ianuarie-aprilie, cu circa 800 milioane de euro mai mult decât în urmă cu o lună, arată datele băncii centrale.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.