Românii și bulgarii sunt cetățenii cei mai supușl riscului de sărăcie și excluziune socială din Uniunea Europeană, arată datele prezentate vineri de biroul de statistică al UE, Eurostat.
Valoarea producției în agricultură a scăzut în 2020, an în care culturile au fost puternic afectate de secetă, cu 15,4% față de anul anterior, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).
Investițiile directe ale nerezidenților au totalizat 4,394 miliarde de euro în perioada ianuarie-august, de aproape trei ori mai mult decât valoarea consemnată în același interval din 2020, arată datele băncii centrale.
Prețurile de consum și-au continuat creșterea și în prima lună de toamnă, astfel că rata anuală a inflației a urcat la 6,3% în septembrie, de la 5,3% în august.
Economia României a crescut cu 1,8% în trimestrul al doilea din 2021 comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor provizorii publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).
Cantitatea totală de grâu recoltată în acest an este de 11,33 milioane de tone, cea mai mare producție înregistrată de la data aderării României la Uniunea Europeană, a anunțat miercuri Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Produsul intern brut a fost mai mare cu 1,8%, în termeni reali, în trimestrul al doilea față de primul trimestru al anului, arată Institutul Național de Statistică.
Investițiile directe ale rnerezidenților au însumat în primele cinci luni ale anului 2,43 miliarde de euro, comparativ cu 758 milioane de euro în aceeași perioadă din 2020.
Rata abandonului școlar prematur a scăzut semnificativ în UE în ultimul deceniu. Și în România, părăsirea timpurie a școlii s-a redus, dar tot rămâne un fenomen care afectează mii de tineri.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.