Donald Trump a profitat de îngrijorările profunde legate de o economie care părea incapabilă, în ciuda creșterii recente, să răspundă nevoilor clasei de mijloc, potrivit AP VoteCast, un sondaj amplu efectuat cu peste 120.000 de alegători.
Comisia Europeană va avea ultimul cuvânt de spus prin acte legislative atunci când vine vorba de aplicarea noului pact al UE privind migrația care urmează să fie prezentat miercuri, 23 septembrie, au declarat surse pentru EURACTIV.
Conflictele, sărăcia și seceta au forțat sute de mii de africani să își părăsească locuințele. De aceea, Europa încearcă să-i ajute, iar ajutoarele iau forme diverse, de la semințe și manuale la sfaturi de creșterea copiilor.
Raportoarea Cecilia Wikstrom pentru reforma regulamentului de la Dublin a prezentat joi în Comisia Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) raportul privind reformarea sistemului de azil.
În primele 10 zile de mandat, Trump a luat o serie de măsuri mai mult sau mai puțin controversate, totul culminând cu interdicția temporară de intrare în SUA pentru musulmanii din 7 țări. Decizia a creat haos pe aeroporturi și proteste în țară.
El a apărat măsura anunțată a înghețării intrării cetățenilor unor țări musulmane, afirmând că trebuie să se acționeze într-o lume aflată într-o "dezordine completă". Alte soluții: ridicarea unui zid la granița cu Mexic și reintroducerea torturii.
Pe fondul crizei refugiaților, Guvernul a aprobat, miercuri, Strategia națională privind imigrația pentru 2015-2018, și a decis deblocarea a peste 6.400 de posturi în MAI, în cazul în care vor apărea presiuni la granițele României.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.