Subvențiile agricole continuă să fie utilizate în mod abuziv în țările din Europa Centrală și de Est, în ciuda numeroaselor încercări ale Comisiei Europene de a remedia problema, potrivit unui nou raport comandat de grupul politic al Verzilor.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va depune în această săptămână, în Parlament, două inițiative legislative care vizează renunțarea la finanțarea partidelor politice de la bugetul de stat și dreptul la vot pentru toți românii din diaspora.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 348 de milioane de euro pentru mai mult de 602.600 de fermieri în contul subvențiilor pe suprafață aferente anului 2020.
Fermierii pot depune cererile de despăgubiri pentru secetă până la 15 septembrie, iar banii vor începe să le intre în conturi trei zile mai târziu, a declarat vineri Adrian Oros, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.
Virgil Popescu spune că guvernul își propune definirea consumatorului vulnerabil, ceea ce ar permite continuarea acordării subvențiilor, nu doar pentru energie termică, ci pentru orice tip de resurse folosite pentru încălzire.
Expert Forum își arată îngrijorarea față de modificarea fundamentală a regulilor de finanțare a partidelor politice prin subvenții prin intermediul Legii bugetului pe 2020.
Un număr de 719.895 de fermieri au fost autorizați pentru efectuarea plăților regulare aferente anului de cerere 2019, cu suma totală de 597,2 milioane euro, începând cu data de data de 2 decembrie și până în prezent, a anunțat APIA
Într-un scurt interviu acordat EurActiv, eurodeputatul PNL Daniel Buda a oferit câteva sfaturi fermierilor români în contextul modificărilor la Politica Agricolă Comună în următorul exercițiu financiar multianual.
Secretarul de stat în Ministerului Agriculturii, Daniel Dumitru Botănoiu, susține că nu poate fi acceptată sub nicio formă plafonarea plăților directe în noua PAC, deoarece va afecta grav fermele mari ce respectă standardele de mediu.
Bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru anul 2019 a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament, fiind aprobate două din cele opt amendamente.
Fermierii din România și din alte șase state din Regiunea celor Trei Mări au semnat miercuri un document privind poziția acestor țări în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune (PAC).
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.