Președintele american Donald Trump a amenințat că va impune o taxă vamală de 20% pentru toate autoturismele importate din Uniunea Europeană, după ce UE a introdus vineri tarife pentru anumite importuri din SUA.
Negocierile dintre Uniunea Europeană și Statele Unite au eșuat, iar SUA anunță introducerea tarifelor vamale la importurile de oțel și aluminiu din Europa.
UE trebuie să salveze ordinea mondială multilaterală, care este pusă sub semnul întrebării de către SUA, consideră președintele francez, Emmanuel Macron, după decizia lui Donald Trump de retragere din acordul nuclear cu Iran.
Președintele francez, Emmanuel Macron, este așteptat luni la Washington pentru o vizită de stat, fiind urmat vineri de cancelarul german, Angela Merkel.
China a anunțat tarife vamale suplimentare pentru importuri de produse americane în valoare de 50 de miliarde de dolari, la doar câteva ore după ce SUA a anunțat o măsură similară.
În replică la tarifele introduse de administrația Trump pentru importurile de oțel și aluminiu, China a anunțat că va taxa un set de 128 de produse americane.
Liderii europeni cer Statelor Unite ca Uniunea Europeană să fie scutită permanent de la plata taxelor recent introduse pentru importurile de oțel și aluminiu, nu doar temporar cum au anunțat autoritățile de la Washington.
Unii aliați ai SUA, printre care Uniunea Europeană, Australia, Argentina, Brazilia și Coreea de Sud, vor fi scutiți de plata tarifelor introduse de administrația Trump la importurile de oțel și aluminiu.
UE își dorește o cooperare mai strânsă cu Statele Unite, nu dispute comerciale, au transmis în această săptămână oficialii de la Bruxelles, după ce președintele american Donald Trump a spus că războaiele comerciale sunt „bune și ușor de câștigat”.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.