Suprafața utilizată pentru producția agricolă organică în UE continuă să crească, de la 14,7 milioane de hectare în 2020 la 15,9 milioane de hectare în 2021, echivalentul a 9,9% din suprafața agricolă totală utilizată în UE, arată Eurostat.
Guvernul a aprobat miercuri etape anuale de implementare a Programului de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor pe perioada 2010-2024, precum și fondurile necesare pentru realizarea lor.
Firma lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, se află pe locul 15 în topul celor mai mari proprietari de terenuri din România, relatează Economica.net.
Contractul de cumpărare a Agricost - cea mai mare fermă din România - de către o companie din Emiratele Arabe Unite a primit verde de la Consiliul Concurenței, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate tranzacției.
Peste 830.000 de fermieri persoane fizice și juridice au beneficiat de subvenții agricole în anul 2016, potrivit datelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
Mediul rural este afectat de sărăcie și șomaj, iar tinerii pleacă în căutare de noi oportunități și din cauza investițiilor scăzute în servicii și infrastructură. Ce poate stopa îmbătrânirea fermierilor și abandonul terenurilor cu potențial agricol?
Președintele Klaus Iohannis a mers joi la târgul Indagra, unde a vorbit despre potențialul imens pe care îl are România în agricultură, însă a arătat că acesta trebuie valorificat în mod inteligent și durabil.
Autoritățile încearcă să le facă pe plac fermierilor care cer de mai mulți ani facilități pentru a nu mai fi concurați de străini în achiziția de terenuri.
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reținut luni de către London Motropolitan Police, informează IGPR. El a fost condamnat definitiv săptămâna trecută la 7 ani de închisoare.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.