Două atacuri din această lună confirmă tendința înregistrată de la începutul anului: atacurile ISIS, declarată înfrântă în Siria în 2019, rămân intermitente, dar se înmulțesc pe termen lung în centrul și în nord-estul țării.
Guvernul a ratificat joi acordul de cooperarea cu Palestina în prevenirea și combaterea criminalității organizate, a terorismului și a altor infracțiuni, semnat pe 19 iulie 2022 la București.
Evgheni Prigojin susține că oficialii ruși refuză să mai sprijine Grupul Wagner. El a lipsit și de la discursul de marți al președintelui Putin, ceea ce ar putea fi un semn al căderii în dizgrație.
Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluție referitoare la ultimele evoluții din războiul brutal de agresiune împotriva Ucrainei și au recunoscut Rusia drept stat care sponsorizează terorismul.
Liderul de grup al senatorilor USR, Radu Mihail, a depus o solicitare prin care cere ca Parlamentul României să declare regimul condus de Vladimir Putin drept "terorist".
Guvernul a adoptat miercuri un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 535 din 25 noiembrie 2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.
Acest gen de bombardamente menite să terorizeze reprezintă un semn de slăbiciune care aduce aminte de modul în care a reacționat Hitler la iminența înfrângerii sale militare din 1944, scrie The Telegraph.
SUA au mai multe motive pentru care nu declară Rusia drept stat sponsor al terorismului, iar Ucraina înțelege acest argument, însă nu împărtășește niciunul dintre punctele enunțate de partea americană - susține ministrul ucrainean de externe.
Europol reamintește într-un raport publicat în iulie că Franța rămâne cea mai vizată țară din UE și că, în timp ce jihadismul stă în spatele majorității atacurilor, amenințarea mișcărilor de extremă dreapta e în plină expansiune.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.