După patru luni de când Universitatea Babeș-Bolyai a dat un verdict de plagiat în cazul lucrării de doctorat a lui Lucian Bode, demnitarul a obținut o opinie contrară, din partea Consiliului Național de Etică (CNECSDTI).
Un procuror de la Parchetul General a dispus clasarea dosarului penal deschis în urma unei plângeri în care s-a reclamat faptul că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că o decizie în cazul ministrului de Interne, Lucian Bode, acuzat de plagiat, va fi luată până la rotația de premieri din luna mai.
Președintele Klaus Iohannis a avut joi prima reacție de când Comisia de Etică a UBB a constatat că ministrul de Interne, Lucian Bode, a plagiat în teza sa de doctorat.
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a venit luni în fața deputaților pentru a da explicații cu privire la verdictul de plagiat în cazul său. Anterior, acesta și-a plâns de milă în fața presei și a acuzat că este ținta unui "atac politic".
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut retragerea cărții bazate pe teza sa de doctorat, despre care Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a constat că include plagiat extins și e “profund viciată”.
Deputatul PSD Gheorghe Șimon a lansat un atac la adresa PNL, despre care spune că în ultimii doi ani a avut trei miniștri dovediți că au plagiat în lucrările care au stat la baza obținerii unor titluri academice.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, nu a vrut să comenteze miercuri decizia Comisiei de etică a UBB privind teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, care este “profund viciată”.
Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, este “profund viciată”, a decis Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai după a doua analiză a acestei teze.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.