Comisarul Margrethe Vestager va rămâne la Bruxelles pentru un al doilea mandat, chiar dacă nu va reuși să fie șefa Comisiei Europene, a anunțat premierul danez.
La primul Consiliu European după alegerile europarlamentare nu s-a ajuns la niciun acord privind desemnarea președinților principalelor instituții europene. Un nou summit va avea loc pe 30 iunie.
Eurodeputata spaniolă Iratxe Garcia a preluat marți conducerea Grupului Social-Democrat (S&D) din Parlamentul European, după ce actualul președinte, germanul Udo Bullmann, a anunțat luni că renunță la candidatură.
Absolvent de Aeronave, europarlamentarul Marinescu e preocupat, în noul mandat, de infrastructura de transport; are în lucru și un proiect privind drepturile turiștilor. Despre Kovesi spune că are, în continuare, prima șansă pentru Procuror European.
Înainte de alegerile europarlamentare, UE a constatat existența unui "comportament neautentic coordonat" care viza răspândirea de materiale ce instigau la dezbinare pe platformele online, inclusiv prin utilizarea de boți și conturi false.
Liderii europeni vor să se concentreze pe migrație și protecția frontierelor externe ale UE în următorii cinci ani, potrivit unui draft al așa-numitei agende strategice, obținut de EURACTIV.
Potrivit VoteWatch Europe, 63% dintre eurodeputații din viitorul Parlament European sunt la primul mandat. România va avea cei mai mulți ”novici” - 75%.
Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț, a anunțat luni că, potrivit rezultatelor finale ale alegerilor europarlamentare, PNL îi vor reveni 10 mandate, PSD - nouă, Alianței 2020 USR PLUS - opt.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.