"Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții, relatează jurnalistul Vlad Ursulean pe FB.
Din cele 28 de state membre UE, șapte au organizat alegerile în perioada 23-25. În celelalte 21, alegerile pentru Parlamentul European au loc duminică.
BEC analizează dacă va prelungi programul în diaspora; Biroului Electoral Central (BEC) anunță că va discuta desppre prelungirea programului la secțiile din străinătate. O decizie urmează să fie luată, precizează BEC.
"E uimitor ce vedem. Cozi peste tot. În țară și afară. Unii încep să renunțe. Prea mare coada. Oameni buni, e MOMENTUL acela. Dupa 10 august.", scrie Cristian Ghinea, pe pagina FB.
Siegfried Mureșan acuză autoritățile că nu au luat măsuri pentru a fuidiza procedura de vot din diaspora. Și în România este coadă la vot, în special în localitățile cu liste suplimentare. La Chiajna timpul de așteptare este de câteva ore.
Peste 18.937.258 de români sunt așteptați la vot pentru a-și alege eurodeputații care îi vor reprezenta timp de cinci ani în Parlamentul European, dar și pentru referendumul privind Justiția.Urnele s-au deschis la ora 07:00 și se închid la ora 21:00.
Votul la alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European și referendumul național din 26 mai a început în străinătate, la Auckland, Noua Zeelandă, la ora 22.00, ora României (7:00, ora locală).
Cetățenii din Letonia, Malta și Slovacia votează sâmbătă în cea de-a treia zi a europarlamentarilor. Lor li se adaugă cehii care votează în două zile - vineri și sâmbătă.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.