Înghețarea parțială a finanțării Erasmus+ în Ungaria a fost un subiect fierbinte la reuniunea de marți a Comisiei pentru cultură și educație a PE, unde eurodeputații au discutat despre un proiect de raport privind implementarea programului.
Schimbarea generațională: Un nou sondaj global arată că minorități importante din rândul tinerilor nu au încredere că democrația le va îndeplini prioritățile. Romania nu a făcut parte din studiu.
În Ungaria, învățământul superior agricol devine din ce în ce mai popular, ceea ce este confirmat și de rezultatele admiterii din acest an, a declarat ministrul agriculturii, István Nagy.
De la începutul războiului, peste un milion de ruși au fugit din țară, potrivit unei estimări a Institutului francez de relații internaționale. Sectorul tehnologiei informației este deosebit de afectat de acest exod, scrie Les Echos.
Mai mult de o zecime (11,7%) dintre tinerii (15-29 ani) din Uniunea Europeană nu erau ocupați, în educație sau formare, așa-numiții NEETs, în anul 2022.
Mulți se gândesc deja să emigreze în cazul unei victorii a lui Erdogan, aflat la putere de două decenii, a cărui tendință autoritară stârnește îngrijorări și pe plan internațional.
Cei 145.657 de tineri cu vârsta de 18 ani înscriși pentru a obține unul dintre cele 35.324 de permise de călătorie disponibile au primit joi rezultatele rundei de înscrieri la DiscoverEU din martie 2023.
Dintre țările UE, cea mai mare proporție de tineri care se confruntau cu privațiuni materiale și sociale semnificative în 2021 a fost înregistrată în România (23,1%), urmată de Bulgaria (18,7%) și Grecia (14,2%).
Comisia Europeană lansează prima ediție a Zilei autorilor europeni, o nouă inițiativă sub îndrumarea comisarului pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.