Rezultatele alegerilor europene provoacă o îngrijorare deosebită în Cipru, întrucât analiștii vorbesc despre o „înfrângere a sistemului politic”, după ce un YouTuber care a candidat ca independent a fost marea surpriză, clasându-se pe locul trei.
Europuls - Centrul de Expertiză Europeană a lansat vineri rezultatele primului barometru despre percepția tinerilor din România despre Uniunea Europeană și care este interesul acestora de a ieși la vot pe 9 iunie.
Tinerii români sunt pe primul loc în UE în ceea ce privește intenția de vor pentru alegerile europene din 9 iunie. Majoritatea acestora (78%) spune că va merge la vot, spre deosebire de Luxemburg, unde vor merge mai puțin de jumătate (41%).
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoca face joi percheziții în mai multe locații, inclusiv în instituții publice din Botoșani, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro care implică fonduri UE destinate angajării tinerilor.
Politicieni din cadrul coaliției de guvernare din România propun interzicerea sau reglementarea "strictă” a TikTok, în urma publicării unor informații dintr-un sondaj potrivit cărora tinerii preferă extrema dreaptă, care este foarte activă pe rețea.
Președinta Parlamentului European Roberta Metsola i-a îndemnat miercuri pe tinerii prezenți la Opera Națională din București să meargă la vot și să se implice în politică.
Serviciile de informații din Marea Britanie subliniază că este foarte probabil ca recrutarea militară să fi fost realizată în mod disproporționat din zonele sărace și rurale ale Rusiei, potrivit cotidianului spaniol ABC.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.