Mai mult de o zecime (11,7%) dintre tinerii (15-29 ani) din Uniunea Europeană nu erau ocupați, în educație sau formare, așa-numiții NEETs, în anul 2022.
Cei 145.657 de tineri cu vârsta de 18 ani înscriși pentru a obține unul dintre cele 35.324 de permise de călătorie disponibile au primit joi rezultatele rundei de înscrieri la DiscoverEU din martie 2023.
Dintre țările UE, cea mai mare proporție de tineri care se confruntau cu privațiuni materiale și sociale semnificative în 2021 a fost înregistrată în România (23,1%), urmată de Bulgaria (18,7%) și Grecia (14,2%).
Comisia Europeană lansează prima ediție a Zilei autorilor europeni, o nouă inițiativă sub îndrumarea comisarului pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel.
Dacă ai între 16 și 30 de ani și un proiect cu dimensiune europeană, aplică la Premiul Charlemagne 2023 și poți câștiga fonduri pentru a dezvolta în continuare proiectul respectiv.
Comisia Europeană lansează astăzi runda de înscrieri de toamnă DiscoverEU, în cadrul căreia 35.000 de tineri vor primi un permis de călătorie de cale ferată cu care pot cunoaște Europa și explora cultura sa bogată.
Peste 800 de tineri români în vârstă de 18 ani urmează să primească un permis de călătorie în cadrul celei de-a patra runde a inițiativei DiscoverEU, care a atras în jur de 75.000 de cereri din întreaga Europă.
Parlamentul European a adoptat miercuri o Rezoluție în care își prezintă viziunea pentru Conferința privind viitorul Europei, cu 494 voturi ”pentru”, 147 ”împotrivă” și 49 de abțineri.
Mai mult de 15% dintre tinerii europeni nu au un loc de muncă. Politicile privind angajările sunt stabilite de guvernele naționale, dar Uniunea Europeană acordă fonduri pentru inițiative ce au drept scop combaterea șomajului în rândul tinerilor.
Fără a ocoli problemele și provocările Vechiului Continent, președintele PE, Antonio Tajani, și liderii mai multor grupuri politice europene au pledat la București pentru viitorul comun al Europei: ”În primul rând, UE înseamnă un vis”.
MAE a organizat joi lansarea dezbaterilor din cadrul Forumului de consultare publică, dezbateri și comunicare în vederea pregătirii și exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene ”EU-RO 2019”.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.