În 2023, aproape jumătate din populația UE cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, care a utilizat internetul în ultimele 3 luni, a raportat că a întâlnit mesaje online pe care le-a considerat ostile sau degradante, arată Eurostat.
Potrivit unui sondaj Euronews, 51% dintre europeni consideră recenta politică de migrație a Uniunii Europene ca fiind negativă. 71% ar dori controale mai stricte la frontieră.
În medie, cele mai mari patru economii ale UE – Germania, Franța, Italia și Spania – ar avea nevoie de fluxuri între 100.000 și 500.000 de migranți pe an pentru a putea menține populația activă la nivelurile actuale, estimează Allianz Research.
Mai mult de o zecime (11,7%) dintre tinerii (15-29 ani) din Uniunea Europeană nu erau ocupați, în educație sau formare, așa-numiții NEETs, în anul 2022.
Cei 145.657 de tineri cu vârsta de 18 ani înscriși pentru a obține unul dintre cele 35.324 de permise de călătorie disponibile au primit joi rezultatele rundei de înscrieri la DiscoverEU din martie 2023.
Dintre țările UE, cea mai mare proporție de tineri care se confruntau cu privațiuni materiale și sociale semnificative în 2021 a fost înregistrată în România (23,1%), urmată de Bulgaria (18,7%) și Grecia (14,2%).
Comisia Europeană lansează prima ediție a Zilei autorilor europeni, o nouă inițiativă sub îndrumarea comisarului pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel.
Dacă ai între 16 și 30 de ani și un proiect cu dimensiune europeană, aplică la Premiul Charlemagne 2023 și poți câștiga fonduri pentru a dezvolta în continuare proiectul respectiv.
Comisia Europeană lansează astăzi runda de înscrieri de toamnă DiscoverEU, în cadrul căreia 35.000 de tineri vor primi un permis de călătorie de cale ferată cu care pot cunoaște Europa și explora cultura sa bogată.
Peste 800 de tineri români în vârstă de 18 ani urmează să primească un permis de călătorie în cadrul celei de-a patra runde a inițiativei DiscoverEU, care a atras în jur de 75.000 de cereri din întreaga Europă.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.