Parlamentul European a adoptat miercuri o Rezoluție în care își prezintă viziunea pentru Conferința privind viitorul Europei, cu 494 voturi ”pentru”, 147 ”împotrivă” și 49 de abțineri.
Mai mult de 15% dintre tinerii europeni nu au un loc de muncă. Politicile privind angajările sunt stabilite de guvernele naționale, dar Uniunea Europeană acordă fonduri pentru inițiative ce au drept scop combaterea șomajului în rândul tinerilor.
Fără a ocoli problemele și provocările Vechiului Continent, președintele PE, Antonio Tajani, și liderii mai multor grupuri politice europene au pledat la București pentru viitorul comun al Europei: ”În primul rând, UE înseamnă un vis”.
MAE a organizat joi lansarea dezbaterilor din cadrul Forumului de consultare publică, dezbateri și comunicare în vederea pregătirii și exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene ”EU-RO 2019”.
Cele mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, care nu au statutul de angajat sau student, dar nici nu sunt implicate într-o activitate de pregătire, se aflau, în 2016, în România (23,6%), Italia (29,1%) și Grecia (23%).
Noile tehnologii și inteligența artificială schimbă tot mai mult peisajul economic al Europei. O analiză EurActiv încearcă să afle dacă Uniunea Europeană și-a pregătit tinerii pentru Industria 4.0 și pentru locurile de muncă de mâine?
Comisia Europeană a elaborat un pilon al drepturilor sociale pentru cei peste 500 de milioane de locuitori din UE, care țintesc crearea unei Europe mai echitabile.
O piață a muncii mult prea flexibilă și locurile de muncă de slabă calitate slăbesc economia europeană, nu o ajută, susține Agnes Jongerius, membră a Parlamentului European din partea Olandei.
Europa are acum mai mulți oameni în vârstă decât tineri. Povara economică a unei populații îmbătrânite va fi dusă de tinerii europeni, dar sunt ei capabili să facă acest lucru? Ce poate face Parlamentul European pentru a-i pregăti?
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.