Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune că ar prefera să nu se apeleze la expertiza sa în privința sesizării unui posibil act de înaltă trădare comis de către președintele Klaus Iohannis.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică seară, într-un interviu pentru Antena 3, că nu știe dacă ar semna o cerere de acuzare a președintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare, amintind că și pe numele său a fost depusă o astfel de plângere.
Președintele Klaus Iohannis consideră că plângerea penală pe numele său pentru înaltă trădare este "un demers politicianist sortit eșecului", iar nimeni nu poate să facă o plângere penală împotriva șefului statului.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a susținut luni că plângerea penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis va fi făcută la Parchet, adăugând că șeful statului a mințit, iar "minciuna este socotită înaltă trădare".
Liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut lui Florin Iordache și trezorierului PSD, Mircea Drăghici, să depună, sub îndrumarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, o plângere penală pentru înaltă trădare pe numele președintelui Klaus Iohannis.
Procurorii anti-mafia au închis dosarul în care liderul PNL, Ludovic Orban, o acuza pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare în contextul mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Plângerea îl viza și pe Liviu Dragnea.
Urmărirea penală a fost începută in rem în dosarul deschis la plângerea liderului PNL, Ludovic Orban, care a sesizat infracțiuni grave în legătură cu mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.
Președintele PSD a afirmat luni că, în ceea ce privește plângerea penală depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă de liderul liberalilor Ludovic Orban, "se poate vorbi de antisemitism instituțional".
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.