Conferința "Împreună împotriva traficului de persoane" a adus în atenție provocările multiple cu care se confruntă procurorii români în lupta împotriva traficului de persoane.
Doi cetățeni care au comis infracțiuni internaționale vor fi extrădați din România în SUA. Unul dintre ei era capul unei rețele de trafic de persoane care acționa în România, Mexic și Statele Unite, a anunțat vineri Marcel Vela.
Statele Unite se angajează să folosească toate resursele disponibile de aplicare a legii pentru a ajuta autoritățile române să pună capăt ”rușinii” traficului de persoane, a declarat vineri ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman.
SUA sunt gata să sprijine cu expertiză și cu experți dezvoltarea capacității sistemului judiciar din România pentru a recupera prejudiciile produse din infracțiuni oriunde ar fi plasate în lume, i-a transmis ambasadorul SUA ministrului justiției.
Eu sper că el trăiește și că nu mi l-au luat pentru organe. L-am vândut. Așa reiese. L-am auzit doar cum a plâns când l-au scos din mine. Câteva secunde. Nu am reușit nici să deschid ochii ca să-l văd. Mi l-au luat și l-au dus. O fi fată sau băiețel?
„Închirierea” unei mame pentru a purta copilul alteia este interzisă în România dacă este făcută în scop comercial. Dar forumurile de specialitate sunt pline de anunțuri ale unor femei care se oferă contracost să nască pentru altcineva.
Multe cupluri infertile caută soluții pentru a avea copii. Când nici fertilizarea in vitro nu funcționează, apelează la mame surogat sau mame purtătoare.
Procurorii antimafia au declanșat miercuri dimineață o acțiune la nivel național pentru anihilarea unei grupări de crimă organizate ce își desfășoară activitatea în 28 de județe din țară. Peste 600 de polițiști participă la acțiune.
Procurorii anti-mafia au destructurat o rețea de 15 români, condusă de un pakistanez, care a traficat cel puțin 111 persoane irakieni, sirieni, afgani, indieni și pakistanezi. DIICOT acuză corupție la Poliția de Frontieră.
Traficul de persoane reprezintă una dintre crimele cu cea mai ridicată rată de creștere și a doua sursă infracțională de venituri, după traficul de droguri, a precizat, într-o dezbatere, Reprezentantul Permanent al României la ONU.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.