Șeful diplomației române consideră că, dacă se va ajunge la un vot privind activarea art. 7, acest lucru "nu ar folosi nimănui" și ar crea "doar probleme din care nimeni nu va câștiga".
Demiterea a opt miniștri pentru a îmbunătăți relațiile Poloniei cu UE nu a convins presa europeană, unele publicații apreciind că, în realitate, noile nume din Cabinet nu aduc cu sine o schimbare.
Anunțul a fost făcut miercuri de prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans. Fără efect, întrucât la câteva ore distanță președintele polonez a decis promulgarea legilor criticate de Bruxelles.
Negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, a cerut vineri Londrei ca în decurs de două săptămâni să vină cu o soluție privind plata facturii, condiție pentru a trece la faza a doua a negocierilor, dedicată relației post-Brexit.
Andrzej Duda a anunțat că recurge la dreptul de veto în privința a două dintre cele trei proiecte de lege controversate privind reforma sistemului judiciar, relatează BBC Online.
Comisia Europeană ar putea cere săptămâna viitoare activarea articolului 7 în cazul Poloniei, scrie EurActiv.com.Cunoscut drept "opțiunea nucleară", articolul prevede sancționarea unui stat membru în cazul nerespectării valorilor fundamentale ale UE.
Situația actuală din Ungaria justifică activarea procedurii care ar putea duce la sancțiuni împotriva acestei țări, se arată într-o rezoluție adoptată miercuri de eurodeputați. Rezoluția a fost adoptată cu 393 de voturi la 221 și 64 de abțineri.
O comisie a Camerei Lorzilor susține că Londra poate părăsi UE fără a plăti vreo ”factură”. Eurodeputații români atrag însă atenția că după Brexit trebuie plătite pentru mii de britanici pensii din fonduri UE și finalizate programele în derulare.
Președintele României declanșează un referendum riscant, în care nu este clar cine îi va fi alături, în lipsa unui partid puternic de opoziție. În ultimii ani, referendumurile au provocat probleme în UE, fiind politizate sau deturnate de populiști.
Norvegia vrea să fie inclusă în negocierile dintre UE și Marea Britanie, în domeniile care afectează piața internă, spune Elisabeth Vik Aspaker, ministrul norvegian pentru SEE și Afaceri Europene, într-un interviu pentru EurActiv.sk.
Ce se va întâmpla dacă Trump se distanțează de UE? Reuniunea miniștrilor europeni de Externe și ai Apărării oferă un prim răspuns la această întrebare.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.