Kurzii, care de zeci de ani au fost împinși la marginea politicii turcești, ar putea juca un rol decisiv în alegerile din 14 mai, care vor determina dacă președintele Recep Tayyip Erdoğan rămâne la conducere după mai bine de două decenii.
Șapte miliarde de euro au fost strânse din donații în cadrul conferinței organizată de Uniunea Europeană și dedicată cutremurului care a lovit Turcia și Siria la începutul lunii februarie, a anunțat premierul suedez Ulf Kristersson, scrie Euronews.
Presa din Grecia scrie pe prima pagină despre vizita pe care a făcut-o în Turcia, la sfârșitul săptămânii, ministrului de Externe Nikos Dendias, scrie milliyet.com.tr.
În urma cutremurului devastator care a afectat săptămâna trecută atât Siria, cât și Turcia, UE continuă să depună eforturi pe toate fronturile pentru a le oferi asistență de urgență ambelor țări.
Mii de oameni care și-au pierdut casele în cutremurul care a lovit Turcia și Siria se adună în jurul focurilor de tabără pentru a se proteja de frig și au strigat după hrană și apă. Peste 17.000 de persoane au murit.
Președintele Recep Erdogan a vizitat miercuri sudul Turciei pentru a vedea distrugerile provocate de seism, pe fondul nemulțumirilor localnicilor față de ceea ce ei spun că e un răspuns lent al guvernului la eforturile de salvare și ajutor.
Circa 23 de milioane de persoane ar putea să fie afectate de cutremurele care au zguduit sud-estul Turciei și nordul Siriei luni, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Peste 5.000 de persoane au decedat.
Ankara a anulat vizita lui Tayyip Erdoğan la Berlin întrucât cancelaria ar fi urmat să formuleze critici cu privire la campania electorală a unor candidați turci în Germania.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.