Transportul aerian, feroviar și rutier, transportul public și privat de mărfuri din Germania sunt afectate luni de grevele declanșate în întreaga Germanie.
MAE îi informează pe românii care locuiesc sau călătoresc în Istanbul că, în această perioadă, există un risc ridicat de insecuritate, ce vizează lăcașuri de cult și reprezentanțe diplomatice ale unor state UE, din mai multe zone ale orașului.
În contextul recentelor decizii de nepermitere a intrării unor cetățeni români pe teritoriul Statelor Unite Mexicane, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei mexicane la București a fost invitat în audiență la MAE
MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu.
Autoritățile din Uzbekistan au anunțat luni că 18 oameni au fost uciși în timpul protestelor din provincia Karakalpakstan, soldate și cu sute de răniți și 516 arestări, transmite Reuters.
În perioada 19 – 26 iunie, pe tronsonul bulgar al podului Prieteniei Giurgiu – Ruse se desfășoară lucrări de reabilitare. În perioada 21 iunie - 30 septembrie, pe autostrada Hemus sunt restricții pentru autovehiculele pentru transport greu de marfă.
Kavala și Thassos sunt printre destinațiile favorite. România și Bulgaria cer soluții pentru evitarea aglomerației la punctele de trecere a frontierei.
MAE îi informează pe cetățenii români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în această țară că autoritățile daneze au anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat, până la 11 mai 2022.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.