Cele două foste principate, Moldova și Țara Românească, sunt mai separate decât oricând din punct de vedere economic la 161 de ani de la momentul la care au ales să se unească, potrivit unei analize realizată de compania de consultanță Frames.
Guvernul Republicii Moldova nu vrea unirea cu România, în pofida cererilor formulate de ambele părți ale Prutului, a spus premierul Pavel Filip, într-un interviu acordat The Guardian.
Declarația a fost făcută marți în ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului României, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Plenul reunit a adoptat și o rezoluție.
Lideri politici din România și din Moldova le-au vorbit participanților la miting. Băsescu, Orban și Barna au avut discursuri legate de reunirea Moldovei cu țara și pentru integrarea în UE. Dodon: doar un grup nesemnificativ de naivi și profitori.
Președintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a anunțat marți că deputații grupului liberal au înregistrat în parlamentul de la Chișinău un proiect de lege privind Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România
Premierul albanez Edi Rama a evocat, la Pristina, posibilitatea de a vedea într-o zi țara sa și Kosovo având "un singur președinte, în calitate de simbol al unității naționale".
Întrebat vineri la Bruxelles cum apreciază o integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană prin unirea cu România, șeful statului a răspuns că nu este o "cale foarte fezabilă în acest moment".
Fostul președinte Traian Băsescu a participat duminică la Chișinău la constitutirea organizației de tineret a Partidului Unității Naționale (PUN), al cărui președinte de onoare este.
Președintele Igor Dodon a declarat că el nu îi poate reprezenta pe toți moldovenii, dând ca exemplu minoritățile sexuale. Totodată, el i-a criticat pe unioniști.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.