Comisia Europeană cere Parlamentului European și Consiliului să analizeze modul în care impozitarea energiei ar putea contribui mai eficient la realizarea obiectivelor politicilor UE în domeniul energiei și al climei.
În urma unei investigații antitrust a Comisiei Europene, compania națională de transport a gazelor Transgaz a promis că se va abține de la obstrucționarea exporturilor către statele membre UE.
Comisia Europeană avertizează de mulți ani România că nu a îndeplinit obligația de interconectare a rețelelor de gaze naturale cu statele vecine membre UE.
Cu o factură care se ridică la un miliard de euro pe zi, UE este departe de eficiența energetică pe care o visează. De aceea noua politică își propune eficientizarea și înlăturarea dependenței de resursele Rusiei. Ce este Uniunea Energetică?
Cu ocazia Consiliului European din 17-18 decembrie 2015, Martin Schulz a subliniat că nu ar trebui să învinuim pe deplin UE pentru problemele de securitate recente și că Europa are de parcurs un drum lung în combaterea terorismului.
Vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, a vorbit joi la București despre implicațiile propusei Uniuni Energetice, între care asigurarea accesului la energie pentru toți, în perspectiva țintelor de dezvoltare globală 2030.
Încă o procedură de infringement: Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a UE pentru că nu a adoptat un plan de urgență pentru cazul întreruperii aprovizionării cu gaze, potrivit normelor europene în
Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană au deschis o anchetă extinsă la 11 dintre guvernele statelor membre, care subvenționează utilități pentru a se asigura împotriva penelor de curent. Există îngrijorarea că astfel de
Antitrust: Comisia trimite Gazprom o comunicare privind obiecțiunile pentru un presupus abuz de poziție dominantă pe piețele aprovizionării cu gaze din Europa Centrală și de Est
Vicepreședintele
PE, Adina Vălean, a intervenit miercuri (25 martie 2015) în cadrul sesiunii
plenare a Consiliului European, unde s-a discutat crearea Uniunii Energetice
Europene, susținând că nu putem vorbi de energie ca de un serviciu
„România ar avea nevoie de exploatarea gazelor de șist pe fondul epuizării rezervelor de gaz convențional și din cauza importurilor scumpe din Rusia, dar riscurile de mediu sunt uriașe și tehnologia fracturării hidraulice ar trebui
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.