Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri că a început urmărirea penală a deputatului Nicolae Bănicioiu după ce Parlamentul i-a ridicat marți imunitatea acestuia.
Ministrul justiției transmite celor care susțin că proiectul de lege privind desființarea Secției speciale nu e bun că e de acord ”să îl facem mai bun”.
Fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc apare într-o orientare distribuită șefilor subdiviziunilor subordonate Inspectoratului General al Poliției în legătură cu dosarul penal în care este cercetat in Moldova pentru spălare de bani.
Comisia juridică a Senatului a respins marți, cu cinci voturi "împotrivă", două "pentru" și două abțineri, solicitarea DNA de ridicare a imunității fostulului ministru al Sănătății, Florian Bodog
Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că a deschis un dosar penal după ce zeci de români au depus plângeri privind nereguli la votul din Diaspora din 26 mai.
Președintele Klaus Iohannis consideră că PSD-ALDE au făcut zid în jurul lui Tăriceanu în Senat "ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori".
Procurorii din cadrul Secției parchetelor militare au dispus extinderea urmăririi penale in rem în cazul violențelor de la protestul antiguvernamental din 10 august.
Fostul președinte al AEP, Daniel Barbu, este urmărit penal de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de neurmărire conform legii a respectării destinației subvențiilor.
Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul Mircea Dărghici s-au prezentat luni la sediul DNA cu mai multe documente, pentru a le da explicații procurorilor în dosarul privind cheltuirea subvențiilor de la bugetul de stat.
Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, se întreabă de ce ar fi o prioritate raportul privind cererea DNA de urmărire penală a șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.