Niciun act normativ elaborat de Ministerul Sănătății nu va impune vaccinarea obligatorie, iar acest act medical nu este și nu va fi obligatoriu, a transmis instituția printr-un mesaj pe Facebook.
Potențiala introducere a obligavității vaccinării anti-COVID în Germania ar putea avea repercusiuni pe piața muncii. Persoanele nevaccinate și-ar pierde dreptul la indemnizația de șomaj. Angajatorii ar putea respinge candidații nevaccinați.
Parlamentul austriac urmează să dezbată și să supună la vot săptămâna aceasta vaccinarea obligatorie. Franța introduce un permis de vaccinare, care ar putea afecta participarea tenismenului sârb Novak Djokovici la Roland Garros.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că, din punctul său de vedere, vaccinarea nu va fi obligatorie în România, menționând că nu este potrivită obligativitatea în țara noastră și trebuie lucrat mai mult pe informarea cetățenilor.
Într-o discuție cu Angela Merkel și liderii landurilor germane, viitorul cancelar Olaf Scholz a propus vaccinarea obligatorie, scrie FAZ citând surse participante la reuniue.
Opinia publică susține vaccinarea obligatorie, la fel unii oficiali. Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-9 rămâne însă o chestiune dificilă în Germania.
Valeriu Gheorghiță avertizează că se estimează o creștere a numărului de infectări în lunile următoare, probabil la sfârșit de august-început de septembrie, și cu cea mai mare probabilitate, va fi vorba de infecția cu varianta delta a Sars-CoV-2.
Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”, consideră Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care a decis că amenzile date de statul ceh unor părinți care au refuzat vaccinarea copiilor nu au fost „nerezonabile”.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.