Venitul net anual disponibil la nivelul întregii țări a crescut cu 18% în 2018, ajungând la 5.083 euro pe cap de locuitor, de la 4.556 euro în 2017, arată un studiu realizat de compania GfK.
Două treimi din banii cheltuiți de români sunt pentru consum (alimente, băuturi, utilități sau mobilier), iar impozitele și diverse contribuții cumulează peste 20%.
Președintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia premierului Viorica Dăncilă, după publicarea execuției bugetare pe primul trimestru al acestui an.
Veniturile unei gospodării au fost, în medie, de 3.329 de lei lunar în trimestrul al doilea, în timp ce cheltuielile au ajuns la 2.797 de lei pe lună în aceeași perioadă, arată datele Institutului Național de Statistică.
Un raport al Comisiei Europene arată că în 30 din cele 41 de județe ale României PIB-ul pe cap de locuitor este în creștere, dar este încă sub 50 % din media UE.
Proporția proprietarilor de locuințe este cea mai ridicată în România și cea mai scăzută în Germania și Austria, arată un comunicat publicat luni de oficiul de statistică al UE. Totuși, românii au cele mai mici locuințe.
Guvernul a aprobat, miercuri, hotărârea prin care stabilește că persoanele care se află în concediu de creștere a copilului pot obține, pe lângă indemnizație, și venituri de cel mult 3.000 de lei pe an – echivalentul a 250 de lei lunar.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.