Creșterea extremismului nu trebuie ignorată, ci contracarată, spune președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Ea a folosit neprimirea României și Bulgariei în Schengen pentru a atrage atenția asupra pericolului creșterii extremismului.
Germania va fi de acord cu aderarea noilor state membre doar dacă acest proces este însoțit de o reformă a UE pentru a nu pune în pericol capacitatea de acțiune a blocului, a declarat Jörg Kukies, secretar de stat și consilier al cancelarului Scholz.
Cetățenii europeni au făcut numeroase propuneri în cadrul Conferinței privind viitorul Europei. Acum e rândul instituțiilor europene să implementeze parte din dorințele europenilor.
Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție prin care solicită Consiliului European să convină asupra începerii procesului de revizuire a tratatelor UE.
MAE susține că în acest moment sunt alte priorități, precum relansarea economică post-criză, crearea de locuri de muncă, tranziția climatică sau sisteme performante de sănătăte.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele francez, Emmanuel Macron, au propus astăzi modificarea tratatelor, cu ocazia încheierii Conferinței privind viitorul Europei. 13 state, inclusiv România, se opun.
Cu ocazia Zilei Europei, la Strasbourg, cei trei copreședinți ai Comitetului executiv prezintă președinților instituțiilor UE un raport final al conferinței.
74% dintre tinerii români sunt optimiști în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene și arată o mai mare deschidere și susținere pentru politicile europene decât alte categorii de vârstă, potrivit unui Eurobarometru publicat luni.
După ce plenul conferinței și-a încheiat activitatea, eurodeputații își exprimă acordul cu privire la rezultat și anunță intenția Parlamentului de a demara reformele UE.
În perioada 29-30 aprilie, sesiunea plenară a Conferinței privind viitorul Europei se va reuni pentru ultima dată la Strasbourg, pentru a-și finaliza propunerile.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.