Guvernul instituie trei măsuri temporare de sprijin financiar pentru producătorii din sectorul vitivinicol, pentru a atenua problemele provocate de pandemia de COVID-19.
Comisia Europeană a aprobat două scheme de ajutor de stat în valoare totală de 14,1 milioane de euro pentru sprijinirea producătorilor de vin și pentru companiile aeriene care își încep/reiau operațiunile pe aeroportul din Sibiu.
Vladimir Putin a declarat că speră foarte mult ca, la următoarele alegeri din Republica Moldova, poporul moldovean să aprecieze eforturile pe care le face actualul președinte al republicii, Igor Dodon, pentru a construi relații cu Rusia.
Comisia a adoptat marți un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectorului vinicol, ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra sectorului.
Parlamentul European a aprobat vineri acordurile de liber schimb și de protecție a investițiilor dintre Uniune si Singapore, servind drept model pentru acorduri ulterioare între UE și tarile din sud-estul Asiei.
Vinurile moldovenești sunt tot mai căutate pe piața internațională. Străinii le apreciază, iar exporturile cresc anual. După embargoul impus de Rusia, producătorii moldoveni au început să investească în calitate, pentru a putea penetra și piața UE.
În urma unor controale inițiate de MADR au fost depistate în depozitele unor distribuitori din județele Buzău, Galați și Neamț unele loturi provenite din Bulgaria, care s-au dovedit a fi falsuri.
A lucrat în corporații. Apoi a pornit, alături de familie, să creeze poveste din vin. „A venit momentul să preiau afacerea de la tatăl meu. Povestea mea: nevoia de a fi stăpân pe propriul destin”, spune Paul Fulea, antreprenor exploatare viticolă.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.