Pe data de 13 iunie intră în vigoare primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, anunță Comisia Europeană.
Parlamentul European a adoptat miercuri primele norme pentru a combate violența împotriva femeilor și pentru a proteja victimele, în special victimele violenței domestice.
"Această directivă va fi un pas înainte, chiar dacă nu va fi pasul uriaș pe care noi, de partea Parlamentului și a grupurilor progresiste, am fi vrut să-l vedem", a spus europarlamentara suedeză Evin Incir (Grupul Socialiștilor și Democraților).
Ipocrizia aleșilor din Parlament nu mai are de mult timp limite, iar săptămâna a început fără o excepție în acest sens. "Ce treabă au înjurăturile de mame cu campania noastră"?
Guvernul României a aprobat proiectul de lege prin care România aderă la convenția Organizației Internaționale a Muncii (OIM) 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii la muncă.
Ministerul Justiției a publicat anunțul privind achiziția de "Servicii de emitere, alimentare și distribuire a voucherelor destinate victimelor infracțiunii", cu scopul de a ajuta victimele să facă față cheltuielilor imediate și urgente.
Bright Sky RO este singura aplicație gratuită care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, oferind asistență specializată persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru o astfel de persoană.
Victimele violenței domestice ar putea beneficia de asistență juridică gratuită pe tot parcursul procesului, iar durata maximă a ordinului de protecție ar putea fi extinsă la un an, după ce USR a depus un proiect de lege în acest sens.
Deputatul AUR de Constanța Dumitru Focșa și-ar fi agresat soția, în noaptea de miercuri spre joi, femeia refuzând să meargă la spital, dar și să fie emis un ordin de restricție împotriva soțului, conform unor surse judiciare, citate de HotNews.ro.
Ambasada Germaniei la București susține proiectul „Cunoașterea înseamnă putere! – Cercetare și advocacy pentru îmbunătățirea politicilor de combatere a violenței de gen” al organizației neguvernamentale FILIA.
În România există o aplicație pentru victimele abuzurilor. În curând, va apărea și una pentru profesioniștii din domeniul violenței domestice. Ambele sunt create de ONG-uri.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.