Criza refugiaților și agresiunile rusești sunt două din marile provocări pentru care donatorii, în special cei din Europa Centrală și de Est, trebuie să caute răspunsuri. Vom asista la o re-orientare a priorităților geografice ale noilor donatori?
Țările din Europa Centrală și de Est sau “noii donatori” ai UE cum mai sunt ele cunoscute au reușit ca, după aderare, să transforme procesul negocierilor, al unor reforme instituționale majore și nu de puține ori dureroase, în “lecții”.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.