Comisia Europeană a aprobat două scheme de ajutor de stat în valoare totală de 14,1 milioane de euro pentru sprijinirea producătorilor de vin și pentru companiile aeriene care își încep/reiau operațiunile pe aeroportul din Sibiu.
Comisia a adoptat marți un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectorului vinicol, ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra sectorului.
România a avut o producție de vin de 4,9 milioane hectolitri în 2019, în scădere cu 4% față de anul anterior, potrivit estimărilor preliminare ale Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV).
A lucrat în corporații. Apoi a pornit, alături de familie, să creeze poveste din vin. „A venit momentul să preiau afacerea de la tatăl meu. Povestea mea: nevoia de a fi stăpân pe propriul destin”, spune Paul Fulea, antreprenor exploatare viticolă.
Comisia Europeană stabilește o nouă perioadă de 5 ani de programare a sprijinului acordat sectorului vitivinicol pentru exercițiile financiare 2019-2023, anunță europarlamentarul Daniel Buda.
Încasările din exporturile de vin au totalizat peste 15 milioane de euro în primele nouă luni ale anului trecut, fiind cu 35% mai mari față de sumele obținute în aceeași perioadă din 2015, respectiv 11,1 milioane de euro.
Afacerile din sectorul producției viticole din România ar putea depăși în 2016 nivelul de 723 de milioane de lei, în creștere cu 6 procente față de valoarea din anul anterior, potrivit companiei de analiză KeysFin.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.