Guvernul instituie trei măsuri temporare de sprijin financiar pentru producătorii din sectorul vitivinicol, pentru a atenua problemele provocate de pandemia de COVID-19.
Comisia Europeană a aprobat două scheme de ajutor de stat în valoare totală de 14,1 milioane de euro pentru sprijinirea producătorilor de vin și pentru companiile aeriene care își încep/reiau operațiunile pe aeroportul din Sibiu.
Comisia a adoptat marți un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectorului vinicol, ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra sectorului.
România a avut o producție de vin de 4,9 milioane hectolitri în 2019, în scădere cu 4% față de anul anterior, potrivit estimărilor preliminare ale Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV).
A lucrat în corporații. Apoi a pornit, alături de familie, să creeze poveste din vin. „A venit momentul să preiau afacerea de la tatăl meu. Povestea mea: nevoia de a fi stăpân pe propriul destin”, spune Paul Fulea, antreprenor exploatare viticolă.
Comisia Europeană stabilește o nouă perioadă de 5 ani de programare a sprijinului acordat sectorului vitivinicol pentru exercițiile financiare 2019-2023, anunță europarlamentarul Daniel Buda.
Încasările din exporturile de vin au totalizat peste 15 milioane de euro în primele nouă luni ale anului trecut, fiind cu 35% mai mari față de sumele obținute în aceeași perioadă din 2015, respectiv 11,1 milioane de euro.
Afacerile din sectorul producției viticole din România ar putea depăși în 2016 nivelul de 723 de milioane de lei, în creștere cu 6 procente față de valoarea din anul anterior, potrivit companiei de analiză KeysFin.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.