Secțiile de votare pentru alegerile locale și europarlamentare s-au deschis duminică, începând cu ora 07:00, și rămân astfel până la ora 22:00. În cazuri excepționale, programul se poate prelungi până la ora 23:59.
Votarea în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European a început sâmbătă, la ora 22:00 (ora României), când s-a deschis prima secție de votare, organizată la Auckland, Noua Zeelandă, anunță Ministerul de Externe.
Ministerul de Externe anunță că a finalizat miercuri expedierea către misiunile diplomatice și oficiile consulare a materialelor necesare votării, pentru distribuirea acestora către secțiile de votare care vor fi organizate în străinătate.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a început joi distribuirea materialelor necesare votării în secțiile de votare din diaspora, la alegerile europarlamentare din 9 iunie.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) au realizat Ghidul alegătorului român la secțiile de votare organizate în străinătate la alegerile europarlamentare din 9 iunie.
Ministerul Afacerilor Externe organizează, prin Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secții de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie.
Membrii Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău au decis constituirea a 150 de secții de votare pentru diaspora, la alegerile parlamentare anticipate de luna viitoare.
Printr-o inițiativă legislativă depusă de 42 de senatori și deputați AUR se propune modificarea modului în care românii din Diaspora pot vota la alegerile parlamentare.
Votarea în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților s-a încheiat în toate cele 748 de secții de votare, odată cu închiderea ultimelor secții de pe Coasta de Vest a SUA și a Canadei la ora 7.00, ora României.
A doua zi a alegerilor parlamentare 2020 este în curs de desfășurare în Diaspora. Alianța USR PLUS a anunțat deja că a câștigat majoritatea voturilor în Noua Zeelandă.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.